کوکوچیپس
کوکو چیپس ها نوع دیگری از انواع بسترهای کشت میباشند که از الیاف پوست میوه نارگیل بصورت فشره تهیه میشوند. معمولاً از آن ها در بسترکشت گل های شاخه بریده نظیر گل های رز، گل لیلیوم و.. استفاده میشود. به علت دوام بالای آن بشرطی که ضدعفونی کردن آن بصورت صحیح انجام گیرد، میتوان تا چندین سال متوالی از آنها استفاده نمود.
آنها معمولا همان کوکوپیت در اندازه های درشت تر هستند. می توان از این محصول ها تا 5 سال استفاده کردچراکه مقاومت بالایی دارند. استفاده از کوکو چیپس به عنوان یک ماده افزودنی در مخلوط گلدان، یک محیط در حال رشد را با خواص فیزیکی ایده آل ایجاد می کند. کوکو چیپس ها می توانند آب را جذب کنند و در عین حال هوای کافی را برای گیاهان حساس مانند ژربرا و ارکیده در اختیار قرار دهند. پوسته هایی که در اطراف نارگیل رشد میکنند با گذشت سال ها مستحکم تر میشوند.
پس از برش دادن آنها، توسط تولید کنندگان الک میشوند تا ذرات ریز و درشت از یکدیگر جدا شوند. پس از شستشو و خشک شدن آنها در ظروف 4 تا 5 کیلوگرمی فشرده میشوند.
مزایای استفاده از کوکو چیپس:
- به دلیل زهکشی بالا و مناسب الیاف نارگیل، فضا و هوای کافی به راحتی برای ریشه فراهم میگردد.
- به دلیل اینکه این ماده دارای ویژگی ضدقارچی است میتواند موجب دفع بعضی از آفات گردد.
- کاملا با محیط سازگار است.
- با داشتن خاصیت پیت و فیبر به راحتی میتواند آب را در خود نگهداری کند.
معایب:
- خیس شدن بیش از حد کوکوچیپس است که باعث میشود نتواند اکسیژن را در خود نگه دارد بنابراین گلخانه دارانی که آبیاری را بصورت دستی انجام میدهند نیاز به کار بیشتری میباشد.