تجزیههای شیمیایی در نمونه های گیاه:
تمامی قسمتهای گیاهان من جمله ریشه، ساقه، برگ، بذر، نوع آب، نوع خاک و… مورد بررسیهای شیمیایی قرار میگیرد. ازت، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، روی، مس، کلسیم، منیزیم، بور، ازت نیتراته، درصد ماده خشک گیاهی و … تمامی این موارد به هنگام تجزیه و تحلیل گیاهان مورد بررسی قرار میگیرند تا باتوجه به این قضیه بتوانند نوع کشت و میزان نور و نوع خاک و تمام عوامل دیگر برای رشد خوب گیاه را بهدست آورند.
تجزیههای شیمیایی در نمونههای خاک:
همانطور که گفته شد یکی از عوامل رشد و پرورش خوب یک گیاه خاک آن است که در آزمایشگاه خاک مفصل در این باره توضیح داده شده است. با این وجود موارد مهمی که در آزمایشگاه گیاه شناسی و کشاورزی روی خاک بررسی میشود را عنوان کردهایم.
اسیدیته خاک، هدایت الکتریکی یا شوری، آهک، کربن آلی، فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، بور قابل جذب، آنیونها و کاتیونهای محلول خاک، عناصر کم مصرف قابل جذب (آهن، منگنز، روی و مس)، عناصر سنگین (کادمیم و سرب)، ظرفیت تبادل کاتیونی، گچ و …
تجزیههای شیمیایی در نمونههای آب:
در آزمایشگاه آب و فاضلاب درباره اهمیت آب توضیح داده شده است که حتی یکی از دلایل تاسیس آزمایشگاه آب، بررسی آب بر روی مواد کشاورزی است. در این جا بررسی بعضی از مواد درون آب که توسط آزمایشگاه گیاه شناسی و کشاورزی انجام میشود را عنوان کردهایم. اسیدیته آب، هدایت الکتریکی، کربنات، بیکربنات، کلر، سولفات، پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، مواد جامد محلول و…